Kennel Stormvogels

Stormvogels dierenblog

Ponykamp in de winter, wat moet je weten?

De winter kan grillig zijn, dus zorg ervoor dat u de weersomstandigheden in de plaats waar u naartoe gaat controleert. En dan weet je, als de plaats bedekt is met twee meter sneeuw en de temperatuur is -10 ° c, of het regent en het is + 2 °C, of is het al lente en is het weer afwisselend met regen en zonneschijn bij een temperatuur van nul tot + 10 °C (Ja, dat gebeurt in sommige plaatsen). Dan is het waarschijnlijk het beste om op alles voorbereid te zijn voor ponykamp.

Wat heb je nodig?

Maar hier is dan toch een lijstje met items die je zonder na te denken voor de zekerheid kan meenemen naar ponykampen.

  • Paardrijbroek, of broeken zonder interne naden-bij voorkeur 2 paren,
  • Thermoboots, lange laarzen, korte laarzen en chaps, of gewoon warme schoenen op een vlakke, harde zool-zodat je ze comfortabel kan rijden op een manier dat de enkel beweegbaar is
  • Paardrijsokken voor in je schoenen om enkel te rijden, het is de moeite waard om een voorraad mee te nemen als het gaat om rijsokken.
  • Handschoenen, twee paar, voor paardrijden en voor de lol in de sneeuw;)
  • Helm/Toque-als je je eigen hebt, vergeet niet om het te onthouden, als je net begint met uw avontuur met paardrijden, controleer of het mogelijk is om een helm te huren op een bepaalde plaats. Rond paarden, onthoud altijd om een helm op je hoofd te dragen! Het moet goed worden afgesteld zodat het niet op je ogen valt met een sterke voorwaartse schud van het hoofd. De helm is voor bescherming, niet voor decoratie!
  • Heeft u uw Palcat of zweep? Als je er een hebt neem het met u, maar Markeer het goed door het wikkelen van een handvat met een garen of een gekleurd lint-op deze manier, zelfs als je het verliest, zul je een betere kans hebben om het te vinden tussen alle andere.
  • Een winter jas die ideaal is voor winter uitstapjes naar het veld en voor het schoonmaken in de stal, zodat het spelen met paarden niet eindigt in ziekte en een verblijf in bed…
  • Winter warme broek voor als het sneeuwt, want sneeuw is leuk! Er is sneeuw, het waait, en het is koud… en dan zal het nuttig zijn om een goede warme broek te hebben. Is het + 10 graden? In de ochtend zal het in de buurt van nul zijn en dan zal het ook nuttig zijn om te helpen met de paarden in de stallen.
  • Als je thermisch ondergoed hebt, is het de moeite waard om het mee te nemen voor winter tochten in het veld en voor het spelen in de sneeuw zal het perfect werken.

En het belangrijkste is goede humor en een positieve houding!

Wij wensen u geweldige winter tochten op de rug van het paard!