Kennel Stormvogels

Stormvogels dierenblog

Leerzame gedragstherapie voor honden

gedragstherapie voor honden

Het gaat een stuk beter nu wij de hulp van een gedragstherapie voor honden hebben ingeschakeld.  Wij hebben er al een tijd over getwijfeld om een huisdier te nemen, alleen wisten wij niet wat voor een soort. Een vis niet, zielig om zo een beestje rondjes te zien zwemmen in een kom. Een kat kwam ook niet aan de orde omdat deze vaak zeer onvoorspelbaar zijn. Tot wij bij kennissen op visite waren en daar een kleine pup rond liep, dat wilden wij ook! Wij wilden niet meteen een pup, maar een arm beestje uit het asiel gaan halen.  gedragstherapie voor honden

Wat een ramp

Nou een beestje uit het asiel hebben wij geweten. Er wordt niet voor niets gezegd, dat dit meestal beestjes zijn met een enorme rugzak. Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe huisgenoot, werden wij meteen verliefd op een herder in het asiel.

Zo lief in het asiel, zo een ramp was dit beestje thuis. Hij sloopte bijna alles en ook buiten was het een ramp om met hem te gaan lopen. Tot wij de hulp van een gedragstherapie voor honden erbij hadden gehaald. Deze had al snel in de gaten wat er aan dit beestje mankeerde en heeft ons leren omgaan hiermee. Inmiddels is onze viervoeter de liefste van de hele wereld en zouden wij niet meer zonder hem kunnen.