Kennel Stormvogels

Stormvogels dierenblog

Het inrichten van een terrarium

Heb jij een reptiel of amfibie die graag een eigen woning wil? Een terrarium kun je volledig naar de wensen van jouw reptiel inrichten. Je wilt natuurlijk dat jouw reptiel een fijn onderkomen heeft met onderdelen die passen bij de gewenste omgeving. Wij helpen je daarom graag op weg met het inrichten van een terrarium voor jouw reptiel!

Een passende omgeving

Een reptiel of amfibie is gewend aan een bepaalde omgeving die je eigenlijk in het terrarium wil nabootsen. Dit kun je doen door je allereerst eens te verdiepen in de gewenste omgeving van jouw huisdier, zodat je weet wat hierin moet komen. Het ene dier is gewend aan een droge woestijn omgeving terwijl het andere dier gewend is aan een tropisch klimaat.

Inrichting

Een reptiel heeft net als de mens een plek nodig om in te schuilen. Je kunt het terrarium dus zo inrichten dat er en open gebied is en dat er diverse plekjes zijn waar ze in kunnen schuilen. Daarnaast moet er voldoende warmte binnen zijn, dus zorg voor een lamp die het terrarium opwarmt. Ook is het van belang dat de bodem bedekt is met bijvoorbeeld zand, steentjes, mos of andere ondergronden die bestemd zijn voor jouw reptiel. Daarnaast zorgt de decoratie ervoor dat de natuurlijke omgeving wordt nagebootst. Dit kun je doen door zoveel mogelijk natuurlijke elementen als Exo terra te gebruiken voor de invulling van jouw terrarium. Dit kun je krijgen bij de Baitshop!

Plaatsing

Het is daarnaast belang dat het terrarium op de juiste plek geplaatst wordt in huis. Een reptiel heeft warmte nodig waardoor het terrarium bij een stopcontact moet zitten zodat je de lamp in het terrarium aan kan zetten. Daarnaast kun je een terrarium het beste op een rustige plek zetten zodat er zo min mogelijk prikkels zijn voor jouw reptiel.