Kennel Stormvogels

Stormvogels dierenblog

Dierenwelzijn begint achter jouw voordeur

gedragstherapie voor honden

Wie aan een huisdier begint gaat en niet aflatend avontuur tegemoet. Want daarin mag je geen dag verzaken. Een dier heeft nu eenmaal jouw aandacht en verzorging nodig. Een huisdier is van de eigenaar afhankelijk van zijn verzorging. Je trouwe viervoeter moet je goed en op tijd vers hondenvoer geven. Dat is basis. Er is nog veel meer om tegemoet te komen aan de behoeften van het dier. Een goede, warme en droge slaapplek is essentieel. Daarvoor kun je een hondenmand kopen die past bij je dier. Qua materiaal, formaat en uitvoering is er veel te kiezen. Van goedkoop tot exorbitant duur. 

Wat heeft je dier nodig?

Kijk wat je dier nodig heeft dan zit je altijd goed. Let op het hele spectrum van gedragingen bij je dier. Voeden en een mand om is te slapen alleen is niet genoeg. Een goede mede eigenaar neemt zijn verantwoording. Het dier kan het niet. Het komt op de eigenaar aan. Let ook op de behoefte van het dier om te onderzoeken en te spelen. Schaf hondenspullen aan die daarin voorzien. Zijn natuurlijke gedrag laat hem graag rennen, spelen en onderzoeken. Je dier wordt er gelukkig van. Daar geniet de eigenaar dan ook weer van. Je nam toch een huisdier om van te genieten? 

Ook voor boerderij huisdieren

Ze zijn er misschien niet in de eerste plaats voor om mee te knuffelen. Anders dan de reden waarom je een hond, kat of konijn in huis neemt. Maar ook deze dieren zijn van jou afhankelijk. De geiten, schapen, runderen en pluimvee moet goed verzorgd worden. Een goede omheining beschermt het dier voor uitbreken en houdt het in het eigen territorium. Een ren of weitje moet je goed afmaken. Deugdelijk met een goede poort die je regelmatig controleert. Niemand wordt blij van uitgebroken vee. De dieren zeker niet.