Kennel Stormvogels

Stormvogels dierenblog

Waarom magnesium belangrijk is voor paarden

Magnesium is een mineraal. Deze mineraal speelt een belangrijke rol in het lichaam van een paard. Het zorgt er dan ook voor de ontspanning en het signaaloverdracht van en naar de spieren. Calcium zorgt ervoor dat de spieren kunnen worden aangespannen, magnesiumnitraat zorgt voor de benodigde energie voor de ontspanning. 

Het belang 

Het is een kruidensupplement waar veel over gezegd en geschreven wordt. Magnesium. De Nederlandse bodem is helaas arm aan dit mineraal. Hierdoor ontstaat er bij paarden gauw een tekort. Een tekort kan lastig te herkennen zijn. Een paard kan stijver gaan lopen of nerveus worden, daarnaast kunnen ze ineens drukker worden (in hun hoofd). Daarnaast kan je ook een verhoogde spierspanning zien, die blijft na de training. Ook kan het zo zijn dat je krampen en spiertrillingen waarneemt. Het is ook waardevol om magnesiumsupplementen te geven aan paarden met klachten zoals hoefbevangenheid en insulineresistentie. Het HorseFlex Magnesium citraat voor paarden bestaat uit pure magnesiumnitraat. Er zitten dan ook geen toegevoegde suikers, kleur, geur- en smaakstoffen. Het supplement kan gebruikt worden ter  ondersteuning aan het behouden van normale spierfunctie en natuurlijk herstel van de spieren. 

De toepassing

De toepassing is erg uitlopend voor paarden. Magnesium zorgt voor een goede botdichtheid en speelt een grote rol in het centrale zenuwstelsel. Ook zorgt het voor een gezonde spierfunctie. Als jou paard een lange tocht door het bos maken, kan het zijn dat er behoefte is aan extra ondersteuning. Ook helpt het om de stofwisseling te bevorderen, waardoor je paard meer energie zal hebben. Wat ook fijn is om te weten is dat een teveel aan magnesium niet snel ontstaat. Het teveel verlaat dan ook het lichaam via urine. 

Kortom, er zijn heel veel voordelen aan het geven van Magnesiumcitraat aan jouw paard.